Zapposium, 50 JAAR TOTAL

Zapposium, 50 JAAR TOTAL

Het verslag in woord, video en foto's van een geweldig mooie avond, 30-11-2013
Wie van u erbij was, is het hopelijk met ons eens: onze 50ste verjaardag was om in te lijsten. Het Zapposium zingt nog steeds rond in ons atrium. Total was jarig, dus trakteerden we graag op  inspiratie. Ruim 350 gasten bezochten in 4 rondes 16 parallelsessies ter lering en vermaak. Zo werd in zaal 1 ‘eminence grise’ Wim Crouwel geïnterviewd over de opkomst van Total Design, terwijl in zaal 4 jonge hond Martijn Arts verhaalde over de Zen van Technologie. Dennis Karpes van JustDiggit vertelde hoe  crowdfunding voor goede doelen werkt. En Ernst Jan Beck legde uit hoe je in de aanloop naar de Winterspelen een Russisch sprookje tot leven wekt in de vorm van een attractiepark. 

Intussen namen in het atrium gasten plaats tussen twee bonte dames voor een egoboost, stonden mensen in de rij voor ‘het nieuwe leren’ en werd even verderop een persgedichtenconferentie belegd.

Al met al kwamen kleurrijk verleden, transitiegedreven heden en perspectiefvolle toekomstscenario's langs. Niet in de laatste plaats tijdens de speech van Hans Brandt, die in elk van de honderden aanwezige gezichten een "herinnering, een gesprek en een keuze" vertegenwoordigd zag. 

We willen hierbij graag iedereen bijzonder hartelijk bedanken: de gasten die van heinde en verre kwamen om ons te feliciteren, en de gastsprekers die ons begeesterden met hun visionaire en missionaire verhalen. Van Brandweer Gooi en Vechtstreek via Munckhof Business Travel tot BrabantKennis. De laatsts slide die Hans Brandt toonde vatte ons 50-jarig bestaansrecht treffend samen:

Dankzij jullie.

Op naar de volgende 50 jaar!


Getriggerd door het Zapposium?
Laten we dan snel verder praten.

Wilt u het programma nog eens bekijken, de diepte in, of meer weten? Hier alle sprekers en thema’s op een rij, plus de contactgegevens en links. 

DE DIALOOG - EEN SERIE INTERVIEWS OVER BEING TOTAL FOR 50 YEARS

50 jaar TOTAL

Wim Crouwel, Jelle van der Toorn Vrijthoff, Hans Brandt, Bob van der Lee en Martijn Arts: vijf generaties over Being Total onder leiding van Dingeman Kuilman 
Lees hier meer over 50 jaar Total >

DE UITDAGING - EEN SERIE GESPREKKEN MET KLANTEN OVER HUN UITDAGING

Sociale Dienst Drechtsteden
Walter Bak (Hoofd Front-Office Werk & Inkomen Sociale Dienst Drechtsteden) deelde zijn denkbeelden rond de toezicht op sociale zekerheid. 
Wilt u gesprek met Hans Brandt over het aanpakken van complexe opgaves voor de publieke ruimte, local government en public affairs? Mail Hans Brandt >

Nieuw Rood
Martin Mager (Sectorcommandant Brandweer Gooi en Vechtstreek) en Dennis Glijn (Strategy Director Total Active Media) presenteerden het nieuwe rood van Brandweer Gooi en Vechtstreek (www.nieuwrood.nu). Hamvraag: hoe krijg je zowel het hele korps mee als de bewoners en de beleidsmakers? Het antwoord is nu al zichtbaar, van Hilversum tot Wijdemeren.
Wilt u met Dennis Glijn praten over integrale campagnes die werken? Mail Dennis Glijn >

Kijk op Brabant
Willem de Graaff (Kennis en Onderzoek Provincie Noord-Brabant) en Edwin van Praet (Creative Director Total Public) vertelden over bestuurlijke co-creatie voor Noord-Brabant (www.brabantkennis.nl), en wat er komt kijken bij het maken van een vliegende start. 
Meer weten over onze communicatieprogramma-aanpak? Mail Edwin van Praet >

VBI
Eduard van der Meer (Directeur VBI) schetste de duurzame business-case van VBI.
Meer weten over communicatiestrategieën die leiden tot meer business? Mail Etienne Wolfs >

DE ERVARING - EEN SERIE INTERACTIEVE WORKSHOPS

Essay: De gepassioneerde organisatie
De gepassioneerde organisatie. Hwie-Yang Kwee (Partner Total Identity Groep) schreef er een Total-essay over. 
Nieuwsgierig? Bestel een exemplaar >

Munckhof 
Een nieuwe zienswijze voor toekomstig zakelijk reizen. Tom Roefs (CEO Munckhof) weet hoe zijn klanten total result of travel kunnen realiseren: www.totalresultoftravel.nl.
Meer weten over onze engagement- en activatiegedreven campagneaanpak? Mail Martijn Arts >

Sochi Park
Het ontwikkelen van een Russisch sprookje. Onder leiding van Ernst Jan Beck verrijst momenteel Ruslands eerste echte attractiepark: Sochi Park. Total Identity tekende voor de (theme park) identity & branding.
Meer weten over onze identity & branding-aanpak? Mail Marco de Haan >

Persgedichten
Vaarwel persbericht, welkom persgedicht. Renson van Tilborg (Conversation Manager Total Active Media) hield een pleidooi voor Slow PR (Poetry Relations). De persgedichten kunt u teruglezen op www.persgedichten.nl
Meer weten over Conversation Management en Slow PR? Mail Martijn Arts >

DE TECHNOLOGIE - EEN SERIE KORTE PRESENTATIES OVER TOEKOMSTBEELDEN

Uitgave: De Zen van Technologie
De Zen van Technologie. Martijn Arts (Managing Director Total Active Media) schrijft er een boek over. Ik ben omdat wij zijn – mede mogelijk gemaakt door technologie. Reserveer een exemplaar >

3D Hubs
How 3D printing will change the world – Bram de Zwart (Director 3D Hubs) bood ons een kijkje in de keuken van de snel groeiende 3D printing community. We ontwierpen voor deze gewaardeeerde partner www.3dhubs.com.
Spar met Martijn Arts over website en/of contentplan. Maak een afspraak met Martijn Arts >

i-Base: een nieuwe wereld zonder communicatiebureaus?
Marcel Douw (Director Total Public) implementeerde dit platform voor merk- en communicatiemanagement voor - onder andere - de Rijksoverheid.
Weten hoe i-Base uw organisatie kan versterken? Mail Jan Kranendonk >

Contextual learning
Het Nieuwe Leren: een visie vanuit een nieuwe generatie. Joël van Bodegraven (Analist Total Active Media) nam de leergierige gasten mee in de wereld van MOOC's en andere nieuwe leervormen. Meer weten over MOOC's en Het Nieuwe Leren? Een analyse voor uw universiteit, hogeschool of ROC? Mail Martijn Arts >

Contact: 
Wilt u meer weten over ons Zapposium of 50 jaar Total, neem dan contact met ons op  

Bob van der Lee

Group CEO, Brand builder
+31 20 750 95 58

Hans P Brandt

Marketing strategist
+31 653 197 827

Martijn Arts

Service designer
+31 20 750 94 25