Total Active Media sponsort DrupalJam 2014

Total Active Media is sponsor van DrupalJam 2014, dat begin mei plaatsvond. Managing Director Martijn Arts: "Onze motivatie is dat we zo bijdragen aan de promotie en ontwikkeling van Drupal in Nederland. Daarnaast deed onze senior developer - en Drupal Believer - Jason Yergeau een presentatie over Drupal en Open Data. In 2015 zijn we weer van de partij."

DrupalJam is het evenement voor Drupal-specialisten om te leren en te inspireren over Drupal-techniek, lessons-learned, (nieuwe) mogelijkheden en aanverwante internetontwikkelingen. Begonnen in 2007 met een informele codesprint met 30 man trekt het jaarlijkse evenement intussen ruim 350 bezoekers uit Nederland en Vlaanderen. Het publiek bestaat vooral uit Drupal-technici en -ondernemers met een hoog geek-gehalte en met een enorme passie voor het product Drupal. Arts: "Wij zijn ook, al langer dan vandaag, Drupal-believers. Vandaar dat we ons graag aan dit event verbinden."

Drupal Believers 

Total Active Media ziet Drupal als Content Management Framework. Een stabiele, breed ondersteunde basis die met elke major release grote stappen zet in het volwassen worden, stelt collega-senior developer Robbert van 't Westende. "Daarnaast biedt het met zijn grote en groeiende community, die steeds meer kwalitatieve modules bijdragen, grote voordelen voor organisaties om een kwalitatief product te ontwikkelen met relatief lage kosten en zonder vendor lock-in." 

PHP en JavaScript zitten in de kern van Total Active Media, zo is Robberts ervaring. "Deze talen zijn de laatste jaren erg volwassen geworden. Begin 2015 zal Drupal 8 beschikbaar zijn. Omdat deze versie object-georiënteerd zal zijn, kunnen we straks heel veel patronen implementeren vanuit andere bekende talen, zoals Java en C++. Daarnaast zit de open source-filosofie in ons bloed. Waar wij kwalitatieve modules gebruiken, zullen we ook zoveel mogelijk aan de community teruggeven.

Contact: 
Meer weten over Drupal?  

Robbert van 't Westende

Software developer
+31 20 750 94 21