Mudmasters: #totallos

Mudmasters: #totallos

Hoe Total Identity de Mudmasters 2017 aanpakte!

TWAALF KILOMETER AAN GOEDE VOORNEMENS

Na de succesvolle Mudmasters van 2015, bedachten een aantal sportievelingen binnen Total Identity dat zoiets best nog een keer mogelijk zou zijn. Onder het motto van ‘goede voornemens’ werden er begin 2017 al leden voor team #totallos gerekruteerd. Uiteindelijk vormden we een solide groep van twintig man die op 22 april het parcours van 12km in Haarlemmermeer wel zou voltooien. Althans, dat was de bedoeling.

1 TEAM, 1 TAAK

Sinds 2015 heeft Total Identity nieuwe gezichten mogen verwelkomen en na alle positieve verhalen over de Mudmasters editie 2015 durven de geoefende Mudmasters en nieuwe collega’s de uitdaging aan. Van alle labels die onder Total Identity vallen doen er collega’s mee. Samen vormen we natuurlijk één Total Identity en hoe kun je uitstekend teamwork beter demonstreren, dan middels een sportieve prestatie van ongekende klasse?

Natuurlijk doen we dit parcours in een eigen blauw en geel Total Identity shirt (lekker opvallend) met  speciaal ontworpen logo. Het enthousiasme is ook groot als we bij het verzamelen op de dag zelf eindelijk ons shirt mogen dragen. We zijn herkenbaar, hebben er zin in, maar zijn stiekem ook best nerveus.


APENKOOIEN

Na de start wordt al snel duidelijk dat je je geluk op kan als je op de basisschool enthousiast werd van het onderdeel ‘apenkooien’ tijdens de gymles. Naast het hardlopen hebben de meeste onderdelen veel weg van de obstakels die je als 10-jarige wist te overwinnen. Het enthousiasme van teamgenoten en andere deelnemers is daarnaast net zo groot als van je klasgenoten vroeger. Tuurlijk, je moet wat meer hardlopen, wordt ijskoud tot op het bot en de modder is van extra zompige kwaliteit, maar we hebben dan ook wel over apenkooien voor gevorderden. 


VERRASSINGSTOCHT

Tijdens de tocht bevinden we ons in wisselende fysieke en emotionele staten. Er is kramp, uitputting, er zijn gevoelloze handen en pijnlijke gewrichten, maar het ontbreekt nooit aan enthousiasme en team spirit. We temmen de hoogste muurtjes, bedwingen een nogal hoge ramp (een goede sprint is het halve werk), ontdekken dat het water in april nog dusdanig koud is dat je even vergeet hoe je moet ademen als je erin springt, worden verrast door kuilen in modderwater die toch dieper zijn dan je kunt zien, en kruipen in hoog tempo door grote hoeveelheden blubber. 


#TOTALLOS

Na 12 kilometer hollen, kruipen, klimmen, grappen en vooral veel aanmoediging rennen we gezamenlijk de finishlijn over. Met ons laatste restje energie doen we een dansje en proosten we op onze prestatie. We hebben met het team #totallos het Mudmasters parcours getemd en zijn er tóch lachend uitgekomen. Het totale aantal blauwe plekken overstijgt de honderd, maar er gaan al geluiden op voor een nieuwe ronde volgend jaar. Zo leuk is het stiekem toch wel. De inschrijving is bij dezen geopend!

 

Contact: 
Wilt u meer weten over dit project, neem dan contact met ons op 

Jeanett Visser

Communication and programme manager
+31 20 750 95 69