In memoriam Ben Bos

In memoriam Ben Bos

Met verslagenheid vernemen wij dat Ben Bos op 86-jarige leeftijd is overleden

Met verslagenheid vernemen wij dat Ben Bos op 86-jarige leeftijd is overleden.

Ben was grafisch ontwerper en redacteur van het eerste uur bij Total Design, de in 1963 opgerichte voorloper van ons bureau Total Identity. Hij was tot 1991 aan Total Design verbonden en was daarmee van groot belang voor de koers en continuïteit van ons bureau. 

Ben was een van onze gezichtsbepalende creatieven: sterk grafisch in vorm en typografie, uitdrukkingssterk in woord. Voor onder andere Ahrend, Randstad en Furness  ontwierp hij iconische huisstijlen. Daarmee was hij een pionier op het gebied van corporate design en corporate branding.

Zijn stijl was kleurrijk, helder en illustratief, en leidde tot innovaties die de betekenis van grafisch design vergrootten. 

Met zijn beeldmerk voor Capelle a/d IJssel was dit de eerste gemeente die zich buiten de traditionele heraldische symboliek presenteerde. Zijn huisstijl en identificatieprogramma voor de gemeente Dronten stonden voor de eerste vorm van citybranding in Nederland. 

Wij gedenken Ben Bos als een mens en vakman die de lat altijd hoog wist te leggen, voor collega's en voor hemzelf. 

Ook voor mij persoonlijk heeft Ben in mijn loopbaan zeer veel betekend. Hij heeft mij in 1988 als senior designer aangenomen, waarna ik in zijn team en later in het bedrijf volop de gelegenheid kreeg mij breed te ontwikkelen. Daar ben ik hem nog steeds dankbaar voor.

Namens het management en medewerkers Total Identity Groep,

Hans P Brandt
CEO
Total Identity Groep

Ben Bos 1930 - 2017

Wij gedenken Ben Bos
als een mens en vakman
die de lat altijd hoog wist te leggen,
voor collega's en voor hemzelf.