Bill Gates geeft onze partner OneWorld groen licht

Bill Gates geeft onze partner OneWorld groen licht

OneWorld heeft een Journalism Grant ontvangen
Onze gewaardeerde partner OneWorld heeft een Journalism Grant ontvangen van het Bill and Melinda Gates Foundation. Ellen de Lange van OneWorld is blij met de grant, waarmee zij en haar team de discussie willen gaan stimuleren over wat er inmiddels bereikt is met de Millenniumdoelen. "We willen dit realiseren door fact-based journalistiek te brengen via onze nieuwe Mondiale Data Atlas op OneWorld.nl, maar ook via andere kanalen. Het is echt een multimediaal project; er komt bijvoorbeeld ook een essay in OneWorld magazine en we zetten video’s uit ontwikkelingslanden op OneWorld.nl. Daarnaast gaan we een web-applicatie ontwikkelen waarmee we het brede publiek op een leuke manier willen betrekken bij de Millenniumdoelen." 

De eerste brainstorm voor de web-app, waar ons bureau ook actief aan bijdroeg, is al achter de rug. Ellen de Lange: "We hebben een waslijst aan goede ideeën genoteerd, dus we kunnen snel verder." 

De campagne wordt in de loop van april gelanceerd. Nieuwsgierig naar de Millenniumdoelen? Total Active Media heeft onlangs samen met NCDO de interactieve Mondiale Data Atlas gelanceerd (http://www.oneworld.nl/atlas). Hierop is onder meer de stand van zaken met betrekking tot de Millenniumdoelen in kaart gebracht. Op http://www.frankwatching.com/gespot/oneworld-data-atlas kun je een interview lezen waarin Ellen vertelt over het waarom en hoe van de Mondiale Data Atlas. 

Contact: 
Wilt u meer weten over dit project, neem dan contact met ons op 

Martijn Arts

Service designer
+31 20 750 94 25