Now Future

Met een inspirerend thema (Now Future) en een recordaantal bezoekers gaat Dutch Design Week 2013 in de boeken als een memorabele editie. Mooi om te zien dat een aantal van onze opdrachtgevers / partners actief waren tijdens de DDW.

Zo gaf Bram de Zwart van 3D Hubs een lezing tijdens het druk bezochte seminar over 3D Printing. De Provincie Noord-Brabant, waarmee we momenteel drie sites ontwikkelen, maakte ’s lands eerste Polderhack mede mogelijk, een tweedaagse hackathon waarin coders, designers, boeren, dataridders, beleidsmakers en conceptbouwers open data apps ontwikkelden die ons voedselsysteem slimmer en beter maken. Forbo, met wie we eerder dit jaar een grote online campagne (Forbo zoekt Voorlopers) organiseerden, toonde in samenspel met Design Academy-studenten de resultaten van haar Friends Project (Connecting Tradition to the Future). Last but not least was onze gewaardeerde opdrachtgever Woonbedrijf uit Eindhoven actief op Strijp-S, het hart van het DDW-festival. Geertje Pruijsers – ook te zien op de foto – over het Space-S project van Woonbedrijf: “We geven klanten een unieke kans om hun eigen ruimte te creëren hier in Strijp-S. Ze kunnen meedenken en meepraten over de ideale buurt en hun ideale huurwoning."

Community-building

De nieuwe buurt die Woonbedrijf met haar klanten gaat ontwikkelen ligt op Strijp-S tussen de Torenallee en het Natlab, de Beukenlaan en de Schootsestraat. Hier ziet Woonbedrijf kansen om bewoners te trekken die op zoek zijn naar een woonplek die ze elders niet vinden in de stad. Willen bewoners ruimtes delen? Moet het een kindvriendelijke buurt worden? Komen de studentenwoningen in een apart deel of is het juist gemengd? Hebben senioren op Strijp-S andere wensen dan in de rest van de stad? Wil men woningen waar je makkelijk een atelier bij kan maken?

Pruijsers: “Om mee te doen hoef je geen studie Bouwkunde hebben afgerond. Het is heel eenvoudig; je wordt lid van de community op Facebook en daar kun je foto’s en reacties plaatsen. De deelnemers converseren met elkaar en wisselen ideeën en standpunten uit. Potentiële bewoners voeren onderling het gesprek. Offline, maar vooral ook online.”

www.facebook.com/space040

www.SPACE-S.nl

Contact: 
Wilt u meer weten over dit artikel, neem dan contact met ons op: 

Martijn Arts

Service designer
+31 20 750 94 25