De organisatie van het publieke domein

De golf van samenvoegingen zoals die momenteel door overheidsland trekt, heeft een behoorlijke impact op de betrokkenen. Het gaat misschien wat ver om te zeggen dat de publieke sector op zijn grondvesten schudt, maar duidelijk is wel dat veel organisaties een nieuwe fase in gaan.

Dat kost moeite en kan als bedreigend worden ervaren. Maar wie goed stil staat bij de inhoudelijke redenen achter de samenvoegingen zou kunnen ontdekken dat de kansen groter zijn dan de bedreigingen. Dat in een nieuwe constellatie niet langer de organisatie zelf, maar de rol daarvan centraal komt te staan, en dat die rol leidend kan zijn bij de inrichting en profilering van de nieuwe organisatie. Dat dus kortom de samenvoeging niet een resultaat is, maar een bron van inspiratie.

Total Identity organiseerde een bijeenkomst rondom deze ontwikkeling. Daarbij werd gesproken over strategische en communicatieve consequenties van samenvoegingen. Niet over de bedreigingen, maar over de kansen, niet over de gevolgen, maar over de oorzaken, niet over het einde van de partners, maar over het begin van een nieuwe rol. Een inspirerende sessie over de publieke ruimte, over de bijdrage daarin van de overheid en van de organisaties in het publieke domein. Over hoe oorzaken leidend kunnen zijn voor opvattingen, hoe nieuwe visies kunnen worden geboren uit achterhaalde opvattingen, hoe de bijdrage aan de publieke ruimte een dagelijkse inspiratiebron kan zijn.

Contact: 
Wilt u meer weten over deze presentatie, neem dan contact met ons op: 

Stijn van Diemen

Creative strategist
+31 (0)6 420 88 782

Elisabeth Kroon

Advisor
+31 70 311 05 44