Amsterdam Economic Board

In 2025 bestaat Amsterdam 750 jaar. Een uitgelezen jaar om dan structureel te behoren tot de top 3 van meest innovatieve metropoolregio’s in Europa. Daarom werkt de Amsterdam Economic Board de komende jaren samen met bedrijven, overheden en kennisinstellingen aan vijf hyperambitieuze uitdagingen - zie kader - op het gebied van Gezondheid, Mobiliteit, Digitale Connectiviteit, Circulaire Economie en Talent van de Toekomst. Burgemeester Van der Laan, Voorzitter van de Board, over het waarom: "Door innovaties te ontwikkelen rond deze thema’s versterken we welvaart en welzijn."

Netwerkplatform

Total Active Media ontwikkelde het nieuwe online platform dat deze hoge ambitie uitdraagt. Anna Docter van de Board: "Hier komt alles samen: de programma's, de agenda en alle experts en samenwerkingspartners met wie we onze doelen gaan halen - van Netwerk Council tot Young on Board. We bouwen voort op onze sterke clusternetwerken en dagen iedereen uit om mee te doen. Daarbij willen we innovators met elkaar verbinden en met onze partners." 

Toegang tot kennis- en businesspartners

Inmiddels telt het Board-netwerk honderden partners, waarvan inmiddels ruim honderd betalend - van de UvA tot Royal FloraHolland. Docter nodigt bedrijven, kennisinstellingen en overheidsorganisaties die actief zijn in de Metropool Regio Amsterdam van harte uit om ook partner te worden. "We kunnen deze uitdagingen munten als we slim samenwerken. Een partnerschap kan wat dat betreft lucratief zijn, zeker als je horizon verder reikt dan Amsterdam. Ruim driekwart van de nieuwe buitenlandse bedrijven in de Metropool Regio Amsterdam is verbonden aan het netwerk. Een partnerschap biedt je dus toegang tot waardevolle kennis en nieuwe businessinitiatieven."

Resultaatgericht programmeren

Een goed voorbeeld van hoe binnen het netwerk kennis en innovatieslagkracht worden gebundeld, is het programma Metropool Regio Amsterdam . Ook hiervoor mocht Total Active Media het online platform ontwikkelen: Warmteiscool.nl.
Docter: "Nu lees je hier nog de visie, missie en ambitie van het programma, maar het doel is om 'm zo snel mogelijk te upgraden tot een ontwikkelplatform waarop we de vooruitgang tonen die wordt geboekt bij het uitrollen van een regionaal warmtenet en het realiseren van een duurzaam verdienmodel."

Voor Amsterdameconomicboard.com geldt hetzelfde doel: medio 2016 prijkt op de homepage een dashboard waarop de tussenstanden worden getoond van de vijf uitdagingen, gevoed door data van partners, zoals de KvK, IBM en UvA. In wereldwijd toonaangevende indexen doet Amsterdam het goed: 4e in de Cities of Opportunity Index (PWC), 7e in de Global Power City Index (MORI), 4e in de Global Location Trends Index (IBM), 8e in de Innovation Cities Index (2THINKNOW), 4e in de Sustainable Cities Index (ARCADIS) et cetera. Maar, stelt Docter, het moet dus beter. "We hebben een snel groeiend start up-ecosysteem en de economische wind staat ook gunstig. Maar andere metropoolregio's staan natuurlijk ook niet stil. We willen niet zozeer met hen concurreren alswel onze innovatiekrachten bundelen.
Er is nog zoveel 'circulaire' winst te boeken. Het goede nieuws is dat we onlangs door de Europese Commissie zijn uitgeroepen tot innovatiehoofdstad van Europa. Dus we zijn op de goede weg."   Metropool Regio Amsterdam in 2025


Partner worden van het Amsterdam Economic Board Netwerk?

Contact: 
Neem contact met ons op om meer te weten te komen over ons werk voor Amsterdam Economic Board 

Martijn Arts

Creatief strateeg
T +31 20 750 9425

Fons Hofhuis

Designer
T +31 20 750 9413

Paul Wolfs

Senior Designer
T +31 20 750 94 22

Emmie 't Hooft

Client manager
T +31 20 750 9427